Catering wigilijny


ŚWIĄTECZNA OFERTA CATERINGU NA SPOTKANIA WIGILIJNE 2023

DOWOZIMY – GDAŃSK, GDYNIA, SOPOT, TRÓJMIASTO I GDZIE CHCECIE 🙂


Menu I – 95 zł netto/osobę

Przekąska

Śledź w sosie miodowo – musztardowym

Pasztet drobiowy z gęstym sosem śliwkowym

Zupa

Barszcz wigilijny czysty

Danie główne

Pierogi z kapustą i grzybami 4 szt./os.

Pieczone ziemniaki 

Dorsz na warzywach w sosie winnym w papilocie z pergaminu

Deser

Sernik świąteczny

Menu II – 110 zł netto/os.

Przekąski

Carpaccio z pieczonego buraka przekładane hummusem z białej fasoli, Tahiny i czosnku

Pieczony w ziołach schab faszerowany śliwkami

Sałata z wędzonym pstrągiem 

Zupa

Grzybowa z łazankami 

Danie główne

Dorsz w sosie cytrynowym 

Indyk w sosie żurawinowym

Pieczone ziemniaki z polskimi ziołami

Kapusta duszona ze śliwkami

Deser

Sernik świąteczny

Makowiec

Menu III – 120 zł netto/os.

Przekąski

Pasztet drobiowy z gęstym sosem śliwkowym

Tarta z łososiem, szpinakiem, białym serem 

Tatar ze śledzia serwowany z siekaną cebulą i kiszonym ogórkiem

Zupa

Barszcz podprawiany borowikami z uszkami

Danie główne

Filet z łososia serwowany na sosie pomarańczowym

Eskalopki wieprzowe w sosie śliwkowym 

Krokiety z kapustą i grzybami 

Deser

Sernik świąteczny

Pieczone jabłka z goździkiem i cynamonem

Menu IV – 140 zł netto/os.

Przekąski

Tatar z łososia dekorowany kaparami, podane na crostini z oliwą 

Schab z morelą opiekany w majeranku 

Tradycyjna polska sałatka jarzynowa

Buraki w cieście francuskim z sosem chrzanowym 

Zupa

Wigilijna zupa rybna 

Danie główne

Pierś z kaczki w sosie wiśniowym

Filet z Sandacza w sosie pistacjowym

Pieczone ziemniaki

Łazanki z kapustą

Deser

Strucla z makiem

Sernik świąteczny


Napoje bez ograniczeń – 20 zł /os.

Kawa – serwowana w termosach przelewowych 

Herbata – w 3 wariantach + wrzątek w warniku

Dodatki – cukier, słodzik, cytryna, mleko 

Woda niegazowana, sok pomarańczowy, jabłkowy

 kompot jabłkowy

 

Podczas cateringu wigilijnego zapewniamy

– doświadczony zespół który w profesjonalny sposób przygotuje i poda dane potrawy

– zadbanie o rozstawienie i całkowite sprzątnięcie całej imprezy

– pełną zastawę stołową, wliczając porcelanę, sztućce itd.

– dekoracje stołów bufetowych

– transport wyposażenia

 

W razie jakichkolwiek pytań o catering wigilijny prosimy o kontakt:

Grzegorz Szulz – 509 965 414